Wypieki
Nasze małe, słodkie grzeszki
Pieczenie chleba w domu

Chleb wieloziarnisty, pszenny, chleb żytni, czy razowy. Można by długo wymieniać rodzaje chlebów dostępnych na sklepowych półkach kuszących swym aromatem oraz wyglądem. Duża oferta sklepów, powinna w zupełności zaspokoić nasze potrzeby co do spożywanego pieczywa. Dlaczego warto piec chleb w domu?
Zobacz więcej
Mazurek Wielkanocny

Mazurek to jeden z głównych, słodkich punktów na Wielkanocnym stole. My najbardziej upodobaliśmy sobie mazurek kajmakowy na kruchym cieście z bakaliami. Przepis ten jest w naszej rodzinie od pokoleń dlatego chętnie się nim z Wami podzielimy.
Zobacz więcej
Torcik Makowy

Torcik makowy może zagościć na stołach w urodziny, imieniny, czy w Wigilię. Jest tak pyszny, że najchętniej przyrządzalibyśmy go bez specjalnej okazji. Torcik makowy jest bezglutenowy i bez laktozy. Po co kupować gotowe torty, bądźmy oryginalni, z pewnością posmakuje Tobie i Twoim bliskim.
Zobacz więcej
Domowa granola na dobry początek dnia

Pyszna, domowa granola, upieczona w Twojej kuchni to zdrowa alternatywa dla tych gotowych, zakupionych sklepie. Nasza propozycja to ziarna, suszone owoce oraz płatki bezglutenowe, które możesz chrupać w upieczonej postaci każdego ranka. Twórz jej wyjątkowe kombinacje dodając liofilizowane proszki owocowe z linii Dust for Life.
Zobacz więcej
Rogale Marcińskie

Rogale wypiekane z białego maku w dzień św. Marcina to tradycja, szczególnie powszechna w okolicach Poznania. Wszystkie cukiernie w tym dniu w swojej ofercie mają właśnie ten wspaniały wypiek. Rogale są bardzo delikatne w smaku i tak pyszne, że można się od nich uzależnić. Jeśli planujecie własnoręcznie upiec rogale może warto sięgnąć po biały mak zamiast marmolady i skosztować tradycyjni na swoim talerzu?
Zobacz więcej